A tejszínes narancsleveshez a narancslevet alacsony lángon melegíteni kezdjük, beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, fűszerezzük gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, forrásig főzzük, hozzáöntjük az alkoholt pár percig főzzük tovább lassú tűzön.
A narancsokat megpucoljuk, a fehér részektől is megtisztítjuk, a narancshúst felkockázzuk, és ezt is belerakjuk, levesbe, főzzük alacsony lángon tovább.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel. Folyamatos kevergetés mellett a tejszínes keveréket is hozzáadjuk a leveshez, ha kellően besűrűsödött, botmixerrel homogénre pürésítjük a levest.
Hidegen, és langyosan is tálalható, megszórhatjuk pirított mandulával, habgaluskát is készíthetünk hozzá, de tejszínhabbal is kiegészíthetjük.