Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-boros narancskrémleves

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Egy edénybe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és egy kevés narancslét. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi narancslét is. Beletesszük a szegfűszeget és a fahajat, majd forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük, ha szükséges, még cukrot teszünk hozzá.

A narancsot megpucoljuk, majd gerezdekre szedjük, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázunk. A felkockázott narancsot a levesbe tesszük és újraforraljuk, főzni nem kell, mert szétesik a narancshús.

A pudingport egy pici tejszínnel simára keverjük, majd hozzákeverjük a maradék tejszínt is. Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk, majd óvatosan kevergetve kicsit besűrítjük.

Tálaláskor pirított mandulát vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Nagyon finom melegen és hidegen is.
- kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss