Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös gombaleves barna nokedlivel

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • olívaolaj
  • zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 4 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db tojás
  • 8 ek tejföl
  • 5 dl víz

Elkészítés

    1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gombát és újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. 
    2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Kb. 1,5 l vízzel felengedjük, majd beledobjuk a leveskockát.
    3. Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet és a tojást összekeverjük, megsózzuk, majd a levesbe szaggatjuk.
    4. A leveshez keverünk egy kevés lisztet, és felforraljuk. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk egy kevés pirospaprikával.

Megjegyzés

Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin