Tejfölös csirke római tálban

default user icon
3 3.9/5

Hozzávalók

  • 2 kg csirkehús
  • 2 db paradicsom
  • 4 db paprika (sárga és piros)
  • 1 fej karfiol (kisebb)
  • 5 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    1. A karfiolt sós vízben egy kicsit előfőzzük, és egy római tálat kivajazunk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel.
    2. A megmosott, majd szárazra törölt csirkét bedörzsöljük ételízesítővel és sóval, majd a tál aljára teszünk egy sor húst.
    3. A húsra teszünk felkarikázott paprikát és paradicsomot, illetve rózsáira szedett karfiolt, majd meglocsoljuk a tejfölös öntettel, és szórunk rá reszelt sajtot. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a tetejére sajt kerül).
    4. A sütőben 180 fokon kb. másfél óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A család kedvence, mert előző nap el lehet készíteni, másnap csak sütni. Nagyon finom, főleg frissen vágott falusi csirkéből! Köretnek vajas túrógaluskát tálalok, esetleg
krumplipürét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Luka Levente 5 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept. Könnyen készíthető, nem lehet elrontani és nagyon nagyon finom! Gratulálok a feltöltőnek!
8 évvel ezelőtt
Kedves Stefish, az étkezés az egyik legnagyobb örömforrás, ez a recept pedig kifejezetten kipróbálásra csábít, felejtsd el a táblázatokat! Ha rendszeresen lépcsőn mész lift helyett, már egyensúlyban is vagy! :-)
Laczkó Ágnes 8 évvel ezelőtt
Igazi koleszterin bomba! Ettől nő a kappanháj!

Hasonló Receptek

Magazin