Tejfölös csirke római tálban

default user icon
3 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 2 kg csirkehús (lehet comb, szárny, mell kicsit kiverve, ezt a tetejére szoktam rakni)
  • 2 paradicsom,
  • 2-2 piros és sárga paprika
  • néhány rózsa kicsit előfőzött karfiol
  • 5 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Egy római tálat kivajazok vastagon.
    A csirkét bedörzsölöm ételízesítővel, sóval, majd
    a tál aljára rakok egy sor husit, erre paprika,
    paradicsom, karfiol, majd meglocsolom a
    tejfölben elkevert majonézes, mustáros,
    ételízesítős, borsos egyveleggel, szórok rá egy
    kevés sajtot, és a rétegezést folytatom. A
    tetejére sajt kerüljön. A sütőben 180 fokon kb.
    1,5 óra alatt készre sütöm, a végén lehet picit
    megpirítani.
    A család kedvence, mert előző nap el lehet
    készíteni, másnap csak sütni, és mert nagyon
    finom, főleg frissen vágott falusi csirkéből!
    Köretnek vajas túrógaluskát tálalok, esetleg
    krumplipürét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Luka Levente 5 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept. Könnyen készíthető, nem lehet elrontani és nagyon nagyon finom! Gratulálok a feltöltőnek!
7 évvel ezelőtt
Kedves Stefish, az étkezés az egyik legnagyobb örömforrás, ez a recept pedig kifejezetten kipróbálásra csábít, felejtsd el a táblázatokat! Ha rendszeresen lépcsőn mész lift helyett, már egyensúlyban is vagy! :-)
Laczkó Ágnes 7 évvel ezelőtt
Igazi koleszterin bomba! Ettől nő a kappanháj!

Hasonló Receptek

Magazin