Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor leveszöldség
  • 30 dkg zöldborsó (bármilyen)
  • 1 kis darab karalábé
  • 1 kis darab zeller
  • 3-4 db kisebb burgonya
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • 2 teáskanál tárkony
  • olaj
  • 1 kis konzerv májkrém
  • 1 tojás
  • majoranna

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségféléket megtisztítjuk, ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a hagymát (én egészben szoktam, akkor nem fő szét, és nem kell pecázni, ha valaki nem szereti), és a csokorba kötött petrezselymet. Mikor megfő, hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt. Közben a májkrémet összekeverjük 1 tojással, annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk, sóval, borssal, kevés majorannával ízesítjük, majd teáskanállal a kész levesbe szaggatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szippp
Megcsináltam és az anyósom 2 tányérral is evett belőle!:) Köszi!
ekalman
Nagyon finom, az egesz csaladom imadta. Kiprobaltam hus gombocokkal is, ugy is isteni. Koszonom! Erika, Hamilton
kotelesilona
Nem igazán vagyok leveses, de ez még nekem is ízlett! Nagyon fincsi!

Hasonló Receptek

Magazin