Szilvás lepény

default user icon
3 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj vagy margarin,
  • 3 dkg porcukor,
  • 1/2 dl tejföl,
  • 2 db tojássárgája,
  • kevés só
  • Töltelék:
  • 80 dkg szilva,
  • 5 dkg porcukor,
  • 3 dkg morzsa
  • A tetejére:
  • 3 db tojássárgája,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 5 dkg darás liszt
  • a habhoz 5 db tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a vajat, 3 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, fél deci tejfölt tésztának összedolgozzuk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk. Ezt követően vékonyra kinyújtjuk, sütőlemez aljára tesszük, villával megszurkáljuk, és a 80 dkg kimagvazott, kettéhasított szilvával sűrűn, egyenletesen kirakjuk. A gyümölcs tetejét megszórjuk az 5 dkg porcukorral és a 3 dkg morzsaval, majd elkészítjük a következő masszát. A 3 tojássárgáját és a másfél deci tejfölt 4 dkg cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadunk 5 dkg darás lisztet, közben az 5 tojásfehérjéből felvert habot pedig a másik 4 dkg cukorral hozzávegyítjük. Ezzel a szilvás tésztát egyenletesen bevonjuk, és közepes hőfokú sütőben kisütjük.

Megjegyzés

Érdemes kipróbálni, mert szép és finom is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tibetti 4 évvel ezelőtt
A fahéj kihagyhatatlan, sajnos nincs a receptben ! Szép és finom lett!
sárvári petra 9 évvel ezelőtt
a korábbi vélemény hatására én kicsit több cukorral készítettem, sőt, még egy pici fahéjat is szórtam a szilvára, és nagyon-nagyon finom lett!!!!
Kövesdi Emmi 9 évvel ezelőtt
Kedves Irene! Most vágtam fel a szilváslepényt, gyönyörű lett, és nagyon finom, könnyű és nem túl édes. Köszönöm Neked, és fogom figyelni mit találok Tőled még.

Hasonló Receptek

Magazin