Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőben sült juhtúrós csusza

Hozzávalók

  • 20 dkg fusilli tészta
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 db tömlős sajt
  • 10 dkg sajt (trappista, edami, gouda)

Elkészítés

    1.

    A tésztát kb. 2 percig enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük, nem tovább, nehogy szétfőjön.

    2.

    Felkockázzuk és megpirítjuk a bacont, közben egy másik edényben összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a tömlős sajttal.

    3.

    Ha a tészta félig megfőtt, leszűrjük, óvatosan összekeverjük a juhtúrós öntettel, bekarikázzuk a hagymát, meghintjük a pirított bacönnel, majd az egészet egy tűzálló edénybe töltjük. Sajtot reszelünk rá, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin