Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka újragondolva

45 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az újragondolt kókuszkocka tésztájához krémes állagúra keverjük a tojást a cukorral. Beletesszük apránként az olajat és a vizet. Majd a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét és a kókuszreszeléket, és a kész krémet betesszük a hűtőbe.
  3. Az öntethez a vajat felolvasztjuk, beleöntjük a porcukrot, a tejet és a kakaóport, és ha felforrt, elzárjuk alatt a lángot, és belekeverjük a rumaromát.
  4. A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, ráborítjuk a tetejét, óvatosan felkockázzuk, és egy merőkanál segítségével megöntözzük a kakaós öntettel, (a fele is elég rá), majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben lefedve pár órát hűtjük tálalás előtt. 

Megjegyzés

Nagyon kiadós, család kedvenc! A kevert tészta egy Raffaelló torta receptje, a krém is, a tetején a kakaós öntet, a kókuszkocka receptből van. - Bögyös Mónika

Ezek is érdekelhetnek