Az újragondolt kókuszkocka tésztájához krémes állagúra keverjük a tojást a cukorral. Beletesszük apránként az olajat és a vizet. Majd a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét és a kókuszreszeléket, és a kész krémet betesszük a hűtőbe.
Az öntethez a vajat felolvasztjuk, beleöntjük a porcukrot, a tejet és a kakaóport, és ha felforrt, elzárjuk alatt a lángot, és belekeverjük a rumaromát.
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Az egyiket megkenjük a krémmel, ráborítjuk a tetejét, óvatosan felkockázzuk, és egy merőkanál segítségével megöntözzük a kakaós öntettel, (a fele is elég rá), majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben lefedve pár órát hűtjük tálalás előtt.
Nagyon kiadós, család kedvenc! A kevert tészta egy Raffaelló torta receptje, a krém is, a tetején a kakaós öntet, a kókuszkocka receptből van. - Bögyös Mónika
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!