Keress receptre vagy hozzávalóra

Sörös sült malaccomb sütőtökkel és édesköménnyel

Hozzávalók

  • 30 dkg bőrös malaccomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 2 dl sör
  • 1/2 db kis sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk köménymag
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    1. A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát feldaraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában felszeletelünk. A sütőtök magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A malachúst egy serpenyőbe tesszük, kevés zsírt rakunk alá, és a bőrét is bekenjük zsírral. A vágásokba fokhagymát és szalonnadarabkákat dugunk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd mellérakjuk a sütőtököt, a félbevágott hagymát és édesköményt. Letakarjuk fóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
    3. Kis idő után meglocsoljuk a sörrel. Amikor a sütőtök megsült, kivesszük, a héját levágjuk. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levsszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, és szép pirosra grillezzük. Tálaláskor egy szelet húst vágunk bőröstül, és szedünk mellé a sütőtökből, hagymából és édesköményből. 

Megjegyzés

A piacon volt akciósan malachús, nem tudtam otthagyni. Ezúttal sörrel sütöttem meg a húst.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin