A kosárkák készítése: A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón kinyomjuk. A liszttel, a margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 8 db kosárka lesz belőle. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.
180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. A kis kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sült. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
A töltelék készítése: Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük, rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel, kicsit átsütjük. A mini mozzarella golyókat is hozzáadva, a sajt felolvadásig kevergetjük. Betöltjük a kosarakat, piros és zöld paprika darabokat teszünk a tetejére. A fedelét rátesszük és fogyaszthatjuk is. Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki, mit szeret. Jó étvágyat kívánok hozzá!