Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Shakshuka (tunéziai fűszeres lecsó) tojással és arab lapos kenyérrel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál harissa
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 5 érett paradicsom
  • 4 db tojás
  • Az arab lapos kenyérhez:
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl langyos víz
  • 4 cl olívaolaj + a kenéshez
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

    1. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, közepes lángon hozzáadjuk az őrölt római köményt, majd a harissát és a sűrített paradicsomot. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fél cm hosszú csíkokra vágott paprikát. Ízlés szerintmegsózzuk, és 1 teáskanál egész köményt adunk hozzá. Kevergetés mellett kb. 8 percig főzzük, amíg a paprika megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és takarékontovábbi 10 percig hagyjuk rotyogni, amíg kellemesen sűrű szószt kapunk.
    2. A ragut sütőtálba tesszük, és egy kanál segítségével mélyedéseket  készítünk a szószban. A tojásokatfelütjük, és óvatosan a mélyedésekbe csurgatjuk egyenként. Kb. 8-10 percre előmelegített sütőbe toljuk, vagy fedővel letakarva tűzhelyen készre sütjük.
    3. A pitához az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, az olívaolajat. Amikor felfutott az élesztő, beledolgozzuk a lisztes keverékbe, és homogén tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni 15 percet.
    4. 6 egyforma labdát gyúrunk belőle, körré nyújtjuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük kb. 2-3 perc alatt. Ha már a szélei kezdenek barnulni, kész is.
    5. A friss pitával tálaljuk a fűszeres arab lecsót.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin