Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertéspörkölt tarhonyával

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 db medvehagyma (+ a tálaláshoz)
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db csilipaprika (+ a tálaláshoz)
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 1/2 dl vörösbor
  • 2 ek sertészsír
  • 1 bögre tarhonya
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

    1. A húst kockára, a hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot feldaraboljuk.
    2. Egy serpenyőben a zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a húst, és hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a csilipaprikát, a fokhagymát és a felaprított medvehagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és egy kevés köménymaggal, majd hozzáöntünk egy kevés vizet. Zsírjára sütjük, majd ismét felöntjük egy kevés vízzel.
    3. A tarhonyát a zsíron megpörköljük, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Amikor a pörkölt már majdnem kész, hozzáöntjük a vörösbort. A pörköltet a tarhonyával, tejföllel, csilivel és medvehagymával tálaljuk.

    BABOS PÖRKÖLT 

    SAJTOS KIJEVI CSIRKEGOLYÓ 

Megjegyzés

Medvehagymaszezonban adódott, hogy az ételt medvehagymával is kipróbáljam. Nem csalódtam benne.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin