Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Kósa Kolos
A pörkölt az egyik legismertebb magyaros étel, amit többféleképpen is elkészíthetsz. A májjal és gombával felturbózott változatban biztosan nem fogsz csalódni: galuskával mennyei, tökéletes ebédre vagy vacsorára.
Vidék íze
A magyar konyha elképzelhetetlen a remek pörköltek nélkül. A sűrű, paradicsomos-pirospaprikás szaft jól áll a csirkecombnak, a sertés- és vadhúsoknak is, de sokak szerint az igazán jó pörkölt körömből készül.
Ha magyar konyha, akkor megkerülhetetlen a pörkölt, különösen a marhapörkölt. A fűszeres, paprikás lében illatozó omlós hússal soha nem lőhetünk mellé: tökéletes fogás nagyobb rendezvényeken, családi, baráti összejöveteleken, de egyszerű vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Íme egy fantasztikus recept!
Kovács Ágnes
A légiutas-kísérők sokszor a saját ételüket viszik magukkal a repülőutakra, és téged is erre buzdítanak!
A jellegzetes magyar ételeket száműzni kell a diétákból, fogyókúrákból – hittük sokáig. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Odafigyeléssel, minimális változtatásokkal élvezhetjük a megszokott ízeket.
Ha meghallod azt a szót, hogy pörkölt, valószínűleg neked is egy nagy adag sűrű, hagymás és paprikás húsétel jelentik meg a szemeid előtt. Mi most azoknak szeretnék a kedvében járni, akik nem szeretik a húst, a pörköltre viszont igent mondanának – íme, öt hús nélküli, de nagyon finom pörkölt recept, amit elkészíthetsz.
Mindenkinek van egy bevált csirkepörkölt receptje, hiszen ez az a hagyományos, magyar étel, amely egyik család asztaláról sem hiányozhat. A csirkepaprikás azonban nemcsak csontos húsból, hanem mellfiléből is készülhet, így pedig a gyerekek is imádni fogják.
A fiatalok közül sokan talán nem hallottak a tojáspörköltről, pedig ez is egy olyan fogás, amelyet egykoron viszonylag sokszor készítettek a háziasszonyok, ha gyors, egyszerű és olcsó ételt szerettek volna az asztalra tenni.
A pörkölt klasszikus magyar étel, amit nem csak húsból készíthetünk: a zöldségpörköltek is nagyon népszerűek. Ha nem kívánod a húst, mégis valami hagyományos magyar ételt szeretnél készíteni, próbáld ki a zöldbabpörköltet – itt a recept videón is!
Somogyi Bea
Fotó/Videó: Horváth Reni
A klasszikus körömpörkölt csülökkel egy igazi nehézsúlyú kaja, ami nem éppen való egy diétás étrendbe. A legtöbben arra esküsznek, ha a szabadban, bográcsban készül, mint a legtöbb pörkölt, ám ha a konyhádban állsz neki, akkor is nagyon finom lesz. Főleg, ha a következő receptvideónk alapján készíted.
Szabadkainé Ágoston Eszter
Videó
Nem mindenki rajong a zúzáért annak ellenére, hogy igen finom pörköltet készíthetünk belőle. Ez nem csoda, hiszen a belsőségekből készült ételek szinte minden esetben megosztják az embereket. Van aki kifejezetten utálja, míg mások oda vannak érte. Nos, következő zúzapörkölt receptünket még azok is imádni fogják, akik egyébként képtelenek belőle enni.
Ki tudna ellenállni egy nagy tál kiadós, szaftos, tunkolós pörköltnek? Pláne, ha friss kenyér és kovászos uborka is van hozzá! Válogatásunkban most a vörösboros verziótól kezdve a zöldségesen át a bográcsos változatig hoztunk nektek marhapörkölt recepteket, amikkel biztosan nem lőhettek mellé. Próbáljátok ki őket!
A pörkölt az a magyaros étel, melyet szinte mindenki megtanul elkészíteni az élete során. Most a legfinomabb változatát hoztuk videón: íme a vörösboros marhapörkölt tarhonyával.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen most egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában.