hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göcseji babos káposzta csülökkel

120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk, másnap pedig leöntjük róla az áztatóvizet.
  2. A nyers vagy áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk. Annyi vizet eresztünk rá, hogy épp ellepje, és kis lángon főzzük, míg meg nem puhul. A nyers csülök főzőlevébe sót teszünk, a füstöltébe valószínűleg nem kell, elég sós magától is. A húst hagyjuk a levében langyosra hűlni. Kivesszük, kihúzzuk a csontot, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A hideg főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és megfőzzük benne a babot.
  3. Közben a felkockázott füstölt szalonnán világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rákanalazzuk a paradicsompürét, ismét pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, azonnal rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, valamint a szükség szerint átmosott, átvágott savanyú káposztát, s puhára pároljuk.
  4. Ha szükséges, akkor a csülök, illetve a bab főzővizéből öntünk alá egy keveset. Végül hozzáforgatjuk a puha babot és a kockára vágott húst. Friss kenyérrel tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss