Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire ráfektetjük a trappistasajt-szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sajtokat 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 5 percig sütjük őket – éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
A tojásokat keményre főzzük, majd a megfőtt tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A sárgáját villával áttörjük, hozzáadjuk a mustárt, 1 csipet sót, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt vajat, végül pedig a lereszelt füstölt sajtot.
A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselmyet, 1 csipet sót, ízlés szerint borsot és a sajtkrémet.
A sült sajtlapokra először rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást.
A sonkaszeletekre rátesszük a cheddarsajt-szeleteket, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.
A tojásfehérjés krémet befedjük az ementális sajtszeletekkel, végül pedig rákenjük a tojássárgájás krémet.
Szorosan feltekerjük, 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Nézd meg videón is, hogy készül Gáspár Bea sajttekercse: