Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttekercs és sonkatekercs

MME MME
25 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sonkatekercs elkészítéséhez 8 dkg vajból, a lisztből, a tejből és a tejszínből sűrű besamelt főzünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt tormát. Levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. Ha kihűlt, a maradék vajat kihabosítjuk és fellazítjuk vele a besamelt, majd habzsák segítségével betöltjük vele a sonkákat.
  3. A sajttekercs elkészítéséhez a lila hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk és összevágjuk, majd a vajkrémmel és a szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük.
  4. Egy sütőtepsit kifolpackozunk, ráhelyezzük a szeletelt sajtot, arra a sonkát, majd 40 fokos sütőben meglangyosítjuk 1-2 perc alatt.
  5. Ha meglágyult a sajt, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk a folpackkal szorosan, és kihűtjük legalább 2 órát, hogy szeletelhető legyen.
  6. A sonkatekercseket kínálótálra rendezzük, a sajttekercseket szeletekre vágjuk, és azokat is elrendezzük a tálon. Csemegeuborkával, friss zöldségekkel és bagettel szuper ünnepi hidegtál lesz belőle.

Nézd meg videón, hogyan készül a sonkatekercs és a sajttekercs:

Ezek is érdekelhetnek

Friss