Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos húsgombóc

90 perc
bonyolult
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal. Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk. Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, majd hozzáadunk egy tojást és a kezünkkel jól összegyúrjuk, és az egészből egy nagy gombócot formázunk.
  2. A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.
  3. Egy serpenyőben 1 ek. olajat hevítünk, erre tesszük a gombócot,és kérget sütünk a húsnak: oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon. Egy kerámia tepsibe öntjük a másik evőkanál olívaolajat, majd ráhelyezzük az elősütött húst. Ráöntjük a paradicsomlevet.
  4. Megpucoljuk a zöldségeket, felkarikázzuk, és a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk. A paradicsomlevet megsózzuk, belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet és a lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, és kb 1,5 órán keresztül pároljuk.
  5. Spagettivel kínáljuk, a tetejére zöld fűszert, és parmezánt hintünk.

    Jó étvágyat kívánok!

 

Megjegyzés

Ebben a receptben keveredik a magyaros töltött paprika és az olaszos paradicsomos mártás. zöld fűszerek variálhatóak. A zöldségek turmixolhatóak,de akkor hígítsuk vízzel a mártást.
Tipp: Ezzel a kérgesítős módszerrel a sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt . A zöldségek pedig még roppanósak maradtak. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss