Ropogós rántott hal a sütőből

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg filézett tőkehal
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1/2 dl olaj

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral. A halszeleteket szárazra töröljük egy papírtörlővel, majd enyhén besózzuk őket. Egy villa segítségével egyenként beleforgatjuk őket a lisztbe, majd felvert a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
    2. Egy tányért vékonyan kiolajozunk, majd beleforgatjuk már panírozott halszeleteket (minden szelet előtt újra kiolajozzuk a tányért), és befektetjük őket a tepsibe. 
    3. A forró sütőbe tesszük a tepsit, 10 percig sütjük, majd óvatosanmegfordítjuk a halszeleteket, és a másik oldalukat is 10 percig sütjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin