Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizssaláta a tenger gyümölcseivel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • bors
  • 1 citrom
  • 20 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
  • 10 dkg mélyhűtött, tisztított apró rák
  • 2 + 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 10-12 szál snidling
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál Worchestershire-szósz
  • chilipor
  • fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk. A levét kinyomjuk, átszűrjük, és a felét félretesszük az öntethez.

    2 liter vizet felforralunk, 1 kávéskanál sóval és a maradék citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a rizst, és fedő nélkül, szelíd forrással 18-20 percig, puhulásig főzzük.

    Közben 1 liter forrásban lévő vízbe dobjuk fagyos állapotban a tenger gyümölcseit és a rákocskákat. Mindössze 2-3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

    A rizst leszűrjük, jól lerázzuk róla a vizet, és mély tálba tesszük. Meglocsoljuk a félretett citromlével és 2 evőkanál olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a tengeri herkentyűket, a zúzott fokhagymát, a felaprított snidlinget és petrezselymet, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin