Ratatouille provencale (francia lecsó)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db hegyes zöld csípős paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2-3 fej gomba (vagy fél üveg apró gomba)
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • provence-i fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • oregano
  • paradicsomlé
  • chiliszósz
  • vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: Forró olajo néhány percig pároljuk a felaprított hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Majd jöhet a feldarabolt padlizsán és a cukkini, végül hozzáadjuk a paradicsomot, a gombát, a petrezselymet, a fűszereket, és kb. 40 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, közben paradicsomlevet és vörösbort adunk hozzá.

Megjegyzés

Tálalhatjuk spagettivel, rizzsel, de magában, kenyérrel is finom. Én az első adagot pirított zsömlével ettem.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek