Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott fogasfilé mártogatóssal

Hozzávalók

  • 60 dkg fogasfilé
  • 2 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 7,5 dl olaj a sütéshez
  • A salátához
  • 60 dkg zöldbab (fagyasztott is jó)
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk kristálycukor
  • 5 ek fehérborecet
  • 8 cl napraforgó- vagy repce olaj
  • 15 dkg nem szétfövő burgonya
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 csokor hónapos retek
  • frissen őrölt bors
  • A mártogatóshoz:
  • 5 ek aprított kapor (fagyasztott is jó)
  • 1/2 tk reszelt bionarancshéj
  • 25 dkg tejföl
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A hideg vízzel leöblített, szárazra törölt fogasfilét kétujjnyi csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk. A tojásokat mélytányérban villával felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát külön tányérokba szórjuk. A haldarabokat egymás után megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a morzsában.
    2. A salátához a megtisztított (vagy a fagyos) zöldbabot forrásban levő sós vízben főzzük 8-10 percig, majd lecsepegtetjük és tálba tesszük. A mártogatóshoz a megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Az öntethez a hagymakockát összekeverjük a cukorral, 1/2 tk sóval, a borecettel, 4 ek vízzel és az olajjal, majd felforraljuk és a zöldbabra öntjük. Jól összeforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
    3. Közben a meghámozott burgonyát apróra kockázzuk, és serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A burgonyakockákat kevergetve aranybarnára sütjük, majd a zöldbabhoz forgatjuk. Végül hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és negyedelt retket.
    4. A mártogatóshoz a frissen aprított vagy szobahőmérsékleten felengedett fagyasztott kaprot a narancshéjjal együtt a tejfölbe keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
    5. Nagy lábosban felhevítjük a 7,5 dl olajat. (Akkor jó, ha a belemerített fakanál mellett kis buborékok szállnak fel.) A bundázott haldarabokat adagonként aranybarnára sütjük, végül a salátával és a mártogatóssal kínáljuk. 

    Fogasfilé receptek >>>  

Fritőz használata esetén 175 fokos olajban süsd a haldarabokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin