A burgonyát héjastul megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokból hatot megfőzünk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tejföl kétharmadát összekeverjük a maradék nyers tojással, a köménnyel, a borssal, a pirospaprikával és a sóval. A hagymát megpucoljuk és vékony karikára szeljük. A kétfajta kolbászt szintén karikákra vágjuk.
A cserépedény aljára rakjuk az első sor karikázott burgonyát, majd a hagymát. Utána a karikázott tojást. Ezt meglocsoljuk a fűszeres-tojásos tejföllel, ezután rátesszük a főzőkolbászt. Majd újabb sor borgonya, hagyma, tojás és tejföl következik, majd rátesszük a házi, füstölt kolbászt.
A tetejére ismét burgonyát, majd tejfölt teszünk, a végén megszórjuk csíkokra vágott kolozsvári szalonnával. 180 fokon 25 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük a tetejét és készre sütjük.