Keress receptre vagy hozzávalóra

Rakott karfiol darált hússal

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 17,5 dkg mozzarella
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

    1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Megpirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával.
    2. Egy hőálló edény alját kivajazzuk, megszórjuk egy marék zsemlemorzsával, és beletesszük a karfiolt. Ráöntjük a húsos ragut, rátesszük a felszeletelt mozzarellát, rákanalazzuk tejfölt, majd megsózzuk és megborsozzuk. Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, és rátesszük a maradék vajat.
    3. 180 fokra előmelegített sütében hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor kanalazunk rá még tejfölt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin