Keress receptre vagy hozzávalóra

Pulykatokány fürjtojással

default user icon
4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 db fürjtojás
  • 1 szál póréhagyma
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg szőlő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a póréhagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, a petrezselyemmel és a fehérborral ízesítjük, és 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a szőlőt, a fürjtojásokat, és megdinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön 5-10 perc alatt kiforraljuk. Mazsolás rizst kínálunk hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 582 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek