Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykahúsos rakott kel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 15 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • piros arany (esetemben házi lecsóalap)
  • morzsolt majoránna
  • 25 dkg rizs
  • ételízesítő
  • étolaj
  • 2 pohár tejföl (450 g-os)

Elkészítés

    Elkészítés: A kelkáposzta torzsáját eltávolítom, leveleire szedem, a vastag ereket kivágom, sós, ételízesítős vízben kb. 10 percig - amíg össze nem esik - előfőzöm, majd leszűröm.

    A vékony csíkokra aprított szalonnát kevés olajon kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a húst fehéredésig pirítom benne. Erőteljesen fűszerezem, kevés vizet aláöntve kb. 15 percig párolom.

    A rizst kevés olajon felhevítem, másfélszeres mennyiségű forró vízben sóval, borssal megpárolom.

    Egy 40x30-as tepsit vékonyan kiolajozok, a káposzta felét elterítem benne. Elegyengetem rajta a rizst és a húsos ragut, meglocsolom 1 pohár tejföllel, befedem a maradék káposztalevelekkel, végül a másik pohár tejföllel bevonom a tetejét.

    Kevés olajjal meglocsolom, és előmelegített 220 fokos sütőben fedetlen sütöm kb. 1 órát, ameddig a teteje és a szélek szépen megpirulnak.

    Sütés után rövid ideig pihentetem, majd a tepsiben adagokra kockázva tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin