Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Prosecco zselé sárgadinnyével

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 lap zselatin
  • 2 evőkanál bodzaszörp
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl prosecco
  • 1 mézdinnye vagy sárgadinnye

Elkészítés

    Elkészítés: A proseccót összemelegítjük a cukorral, hogy az teljesen felolvadjon benne, majd hozzákeverjük már a tűzről levéve a bodzaszörpöt.

    A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd mikor felpuhultak, alaposan kifacsarjuk, és a proseccóhoz keverjük, hagyjuk felolvadni, végül kis tálkákba vagy pezsgős poharakba öntjük.

    Karalábévájóval kisméretű dinnyelabdákat vágunk, melyeket a proseccóval töltött formákba teszünk. Hűtőben hagyjuk kidermedni.

    Forró nyári estéken remek vendégváró desszert.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin