Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Piskóta (tortához)

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 1 csipet só
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 tk sütőpor

Elkészítés

    1. Egy 24 cm-es, csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel és a sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukor a felét. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésik kikeverjük. A lisztbe belekeverjük az étkezési keményítőt és a sütőport. A cukros tojássárgájához apránként, felváltva, levegősen belekeverjük a kemény habot és az átszitált lisztkeveréket.
    3. A tésztamasszát beleöntjük a  tortaformába, elsimítjuk, majd a szélét kissé magasabbra felhúzzuk (a széle magasabb legyen, mint a közepe). Sütőpapírt teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje, majd az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük (arra figyeljünk oda, hogy az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta össze fog esni).
    4. Ha megsült, tűpróbával ellenőrizzük, lezárjuk a tűzhelyet, de még nem vesszük ki, benne hagyjuk, és 15 percig résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni, pihenni. Ezután kivesszük, és egy éles késsel körbevágjuk. Fátyolnyi lisztet szórunk a tészta tetejére, és kiborítjuk a tortalapot. Ezután leszedjük róla a tortaformát, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Végül ízlés szerinti krémmel megtöltjük.


      9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM >>>
       

      Még több tortarecept >>> 

      Angol citromkrém >>> 

      Így lesz kemény a tejszínhab >>> 

Megjegyzés

Kakaós piskóta: ugyanígy készítjük el, csak a 12 dkg liszt helyet 10 dkg lisztet használunk és 2 ek (cukrozatlan) kakaóport keverünk hozzá.

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin