Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns áfonyás káposztasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej lila káposzta
  • 5 dl fehérborecet
  • 10 szem fekete bors
  • 10 szem aszalt vörös áfonya
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 1 tk csilipehely
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

    1.

    A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, a zöldséget finom szálasra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük, majd alaposan besózzuk. Legalább 2 órán keresztül így pihentetjük.

    2.

    Az ecetet felforraljuk a borssal, az áfonyával és a reszelt gyömbérrel. 1 percig főzzük, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, végül leszűrjük.

    3.

    A káposztát leöblítjük, majd megszárogatjuk. Tiszta befőttesüvegbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres ecettel. Celofánnal lefedjük, és a hűtőbe tesszük. Néhány napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin