Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pihe-puha sajtos pogácsa

default user icon
56 4.1/5

Hozzávalók

  • 1 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 dl olaj
  • 3 teáskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés


    1. A tejet meglangyosítjuk(mikróban 20 másodperc), belekeverjüka cukrot, belemorzsoljukaz élesztőt. Meleg helyen 10-15 percigállni hagyjuk, amíg felfut.
    2. A vajat megolvasztjuk egy kicsit(mikróban 20 másodperc),a liszthez adjuk, majd belekeverjük az olajat, a sót, a felfutottélesztőt és 1 db tojássárgáját
      Ezután hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, és jól összegyúrjuk. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!
    3. A tésztát 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk ki belőle. 
    4. A megmaradt tojássárgáját felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Megszórjuk őket a maradék reszelt sajttal, és 15 percig pihentetjük. Végül a 180 fokos sütőben (gázsütőben 3-as fokozaton) 30 percig sütjük. 

    További szuper pogácsa receptek!

    egyszerű burgonyás pogácsa

     

Megjegyzés

Isteni finom, pihe-puha sajtos pogácsák lesznek belőle. Sok-sok pogácsareceptet kipróbáltam már, de mindegyik vagy kemény, vagy száraz, fojtós lett. Ezzel a recepttel isteni finom puha pogácsákat készíthetsz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sütnijó76
10/0 Nem akarlak megsérteni de ez tényleg egy nagyon rossz recept,szerettem volna vele meglepni a családomat hát sikerült...de tanultam belőle,a hozzászólásokat kellett volna a recept után elsőként elolvasnom
dorina81
Köszönöm a receptet, bevált. Nekem ez az első jól sikerült sajtos pogácsám, az egész család boldogan ette, dicsérte. Nem lett túl ragacsos, pedig az olajat először elfelejtettem hozzáadni, utólag gyúrtam bele. Annyit módosítottam, h raktam bele egy sütőport is, azt mondják, attól tovább puha marad a kelt tészta.
ErzsiBhamm
A hozzászólásokat kellett volna a recept után elsőként elolvasnom... Rettentően olajos lett, az adagolás mindenképpen hibás! Valószínűleg minimális olaj kell hozzá, hogy a tészta összeálljon. A tejföl biztosan jó megoldás helyette, legközelebb megpróbálom úgy. Mindenesetre aki receptet tesz fel kellene ügyeljen arra, amikor a hozzávalókat írja. Sok embernek okozott bosszúságot a receptíró!
Boszi101
Ez így nagyon rossz recept. Minimális olajjal és egy pohár tejföllel már elviselhetőbb. De ha az olajat teljesen elhagyjuk sem baj.
evahomonnay
Mindent betartottam a recept szerint, de sajnos ehetetlen lett. Túl zsíros és sós is.
Alinus
Megsütöttem és nagyon finom puha, omlós lett! Köszi a receptet!
esther6121
Életem első poigija, nagyon finom lett. Csak annyit változtattam hogy az olaj helyett kb 2dl tejfőlt tettem bele. Köszi a receptet!
besz88
Én is megcsináltam (étolaj helyett 1 kis pohár tejföllel) és nagyon finom lett! Egyszerű és jó recept! Ahogy kivettem a sütőből, a párom már ette is, a gyerekre pedig 2 pogácsával az ágyában találtunk reggel. Köszönöm! :)
monika85
Mai nap megcsináltam,én is tejfölt tettem bele étolaj helyett (lehet azzal is jól sikerült volna) és nagyon fini lett..:) Köszönöm a receptet!! :)
Pumukli33
Nahát, ez a legrosszabb pogácsa recept amit eddig sütőtem. Gratulálok a pogácsa recept feltalálójának, ha neki ízlik akkor továbbra is süssön belőle.

Hasonló Receptek

Magazin