Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Metélőhagymás pogácsa

90 perc
bonyolult
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a borsot és a felaprított metélőhagymát. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet és lágy tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  4. Ezután a lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. Előmelegített 180 fokos sütőben, szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss