Elkészítés: A tésztához az 5 egész tojást a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, az étolajat, a lisztet, a sütőport + a barna tésztához a kakaóport. A sárga tésztát is és a barna tésztás is egy zsírpapírral bélelt tepsiben - előmelegített sütőben - megsütöm. A tepsi kb. akkora legyen, mint az ostyalap.
A krémhez a 30 dkg kristálycukrot egy lábosban megbarnítom, hozzáöntöm a tejet és a vaníliás pudingport, felfőzöm. A krémbe még melegen belekeverem a margarint és a csipet sót.
Az ostyalapot vizes konyharuha közé teszem, hogy felpuhuljon.
Ha kihűlt a krém, megkenem vele az ostyalapokat. A kétféle piskótát 6-6 csíkra vágom. A megkent ostyára egymás mellé teszek 1 barna és 1 sárga piskótát, ezeket is krémmel ragasztom össze, majd rájuk helyezek ismét 2 csík piskótát (a barnára a sárgát, a sárgára a barnát). Rátekerem az ostyalapot. 3 rúd süteményt kapok.
Pár órára hűtőbe teszem, úgy szeletelem.