Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vacsora 30 perc alatt: parmezános csirke - lépésről lépésre

default user icon
MME
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy parmezános változat spenótos kelkáposztával. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PARMEZÁNOS CSIRKE SPENÓTOS KELKÁPOSZTÁVAL >>> 
A HOZZÁVALÓK:

30 dkg tanyasi csirkemell
3 dkg parmezán sajt
6 dkg mozzarella sajt
1,5 dl marinara szósz
20 dkg spenót
25 dkg kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
olívaolaj
bazsalikom

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

serpenyő
keverőtál
sütő
hőálló tál/tepsi

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A kelkáposztát felszeleteljük, a spenótot széttépkedjük. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a mozzarellát szétnyomkodjuk.

2. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat és a parmezánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, majd állni hagyjuk néhány percig.

3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a páccal. Ha marad a keverőtálban pác, azt a hús tetejére rakjuk, és 15-18 percig sütjük.

4. Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a kelkáposztát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és 4-5 percig pároljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve félrerakjuk.

5. Alacsony lángon felforraljuk a marinara szószt és kb. 0,5 dl vizet. Ha forr, közepesre vesszük a lángot, és beletesszük a sütőből kivett csirkemelleket. A szószt a csirkemellekre kanalazzuk, majd rászórjuk az összenyomkodott mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, és 2-3 percig főzzük. Ha a sajt ráolvadt a csirkére, már kész is.

6. A csirkét a spenótos kelkáposztával és a szósszal tálaljuk.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss