A húst és a zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A kelkáposztát felszeleteljük, a spenótot széttépkedjük. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a mozzarellát szétnyomkodjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a vajat és a parmezánt. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, majd állni hagyjuk néhány percig.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a páccal. Ha marad a keverőtálban pác, azt a hús tetejére rakjuk, és 15-18 percig sütjük.
Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a kelkáposztát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és 4-5 percig pároljuk. Ha kész, levesszük a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve félrerakjuk.
Alacsony lángon felforraljuk a marinara szószt és kb. 0,5 dl vizet. Ha forr, közepesre vesszük a lángot, és beletesszük a sütőből kivett csirkemelleket. A szószt a csirkemellekre kanalazzuk, majd rászórjuk az összenyomkodott mozzarellát. Lefedjük a serpenyőt, és 2-3 percig főzzük. Ha a sajt ráolvadt a csirkére, már kész is.
A csirkét a spenótos kelkáposztával és a szósszal tálaljuk.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!