Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos kelkáposzta-főzelék kolbásszal

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg kolbász
  • 4 ek paradicsomopüré
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag

Elkészítés

    1. A kelkáposztát felszeleteljük, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. Mindet egy fazékba tesszük, felengedjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük, és kb. 30 percig főzzük.
    2. Közben megsütjük a kolbászt, és félretesszük. Egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk lisztet, és állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával, és felengedjük vízzel. Beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk a paradicsom pürét, összekeverjük, és felforraljuk.
    3. Tálaláskor a főzeléket a kolbássza tálaljuk.

Megjegyzés

A kelkáposzta főzeléket mindenki ismeri, a paradicsomosat gondolom, kevesebben. Egy próbát megér.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin