Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készülj a napozásra: ételek, amiktől barna lesz a bőröd

default user icon
MME
Szép, bronzos bőrt szeretnél káros UV-sugarak nélkül? Akkor fogyaszd rendszeresen ezeket az ételeket, és túlzásába vitt napozás nélkül is mindenki azt fogja hinni, hogy éppen most jöttél vissza a nyaralásból!

A napcsókolta bőrt még mindig az egészséggel párosítják, pedig ismert, hogy milyen veszélyeket rejt a napozás. A barna bőr azonban szép és szexi: ha te is erre vágysz, ne aszalódj órákig a napon, inkább fogyassz magas béta-karotin tartalmú ételeket, amik serkentik a bőr pigmentációját és megszínezik a bőrödet. És hogy melyek ezek? Mutatjuk!

Sárgarépa

Ha napozás és táplálkozás, akkor első a sárgarépa, hiszen kiemelkedően magas a béta-karotin tartalma. Nyaralás előtt rágcsálj el napi 3-4 négy répát, így felkészíted a bőröd a napozásra. Nem kell túlzásba esni: ennyi pont elég lesz a kellemes színárnyalathoz.

Paradicsom

A paradicsom sok-sok karotinoidot tartalmaz, amitől a bőröd természetesen "meleg", ragyogó árnyalatú lesz. Egy tanulmány szerint ráadásul a kísérletben résztvevők 75%-ának jobban tetszett a karotinoidok által biztosított arcpír, mint a napbarnított, bronzos arc. Szóval ha meguntad a napozást, jöhet a paradicsom!

Kaliforniai paprika

Talán nem is gondoltad volna, de a  kaliforniai paprikában is rengeteg a béta-karotin, így ha sokat falatozol belőle, akkor nem kell attól tartanod, hogy sápadt leszel a nyáron.

Őszibarack

Ez a gyümölcs rengeteg C-vitamint, béta-karotint, valamint alfa-hidroxi-savat is tartalmaz, ami a ránctalanító krémek egyik fontos összetevője. Így a barack nem csak extra színt ad a bőrödnek, hanem fiatalítja is azt. 

Ananász

Ez a trópusi gyümölcs nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a kollagén képződés folyamatában, így a bőrt sugárzóvá és fiatalosabbá teszik.

Édesburgonya

Az édesburgonya - akárcsak a sárgarépa - csak úgy hemzseg a béta-karotintól. Szóval ha rendszeresen fogyasztod, az a bőröd színén is garantáltan meg fog látszani!

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss