Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi tejszínes gombócleves

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A nyírségi gombócleveshez a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinszteljük, majd beletesszük a húst, és tovább sütjük a hús fehéredéséig.
  2. Fűszerezzük és beledobjuk a répát, gyökeret, karalábét, majd felöntjük vízzel és 1,5 órán át főzzük.
  3. Közben megcsináljuk a gombócokat. A krumplit sós vízben megfőzzük és egy tálban összenyomjuk, ráütjük a tojást, megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá hogy keményebb masszát kapjunk.
  4. A gombát feldaraboljuk. A borsót és a gombát beletesszük a levesbe.
  5. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a levest lehúzzuk a tűzről és pár perc múlva hozzá adjuk a főzőtejszínt és fél citrom levét.
  6. Vizes kézzel gombócokat formálunk a krumplimasszából, a levesbe tesszük és 10 percig főzzük. A levest tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss