Nyírségi tejszínes gombócleves

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 db karalábé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db gyökér
  • 1 csésze zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 250 ml főzőtejszín
  • fél citrom leve
  • Gombóchoz:
  • 3 db krumpli
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, dinszteljük, majd beletesszük a húst, és tovább sütjük a hús fehéredéséig.
    2. Fűszerezzük és beledobjuk a répát, gyökeret, karalábét, majd felöntjük vízzel és  1,5 órán át főzzük.
    3. Közben megcsináljuk a gombócokat. A krumplit sós vízben megfőzzük és egy tálban összenyomjuk, ráütjük a tojást, megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá hogy keményebb masszát kapjunk.
    4. A gombát feldaraboljuk. A borsót és a gombát beletesszük a levesbe.
    5. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a levest lehúzzuk a tűzről és pár perc múlva hozzá adjuk a főzőtejszínt és fél citrom levét.
    6. Vizes kézzel gombócokat formálunk a krumplimasszából, a levesbe tesszük és 10 percig főzzük. 
    7. A levest tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin