Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós túrótorta

default user icon

Hozzávalók

  • 28 dkg hántolatlan törökmogyoró
  • 6 dkg vaj
  • 22,5 dkg cukor
  • 1 ek méz
  • 35 dkg félzsíros túró
  • 22 dkg natúr krémsajt
  • 2 db tojás
  • 2 csapott ek étkezési keményítő
  • 5 ek frissen főzött presszókávé
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsiben eloszlatott mogyorót a forró sütőbe toljuk, és 6-8 percig pirítjuk. Ezután tiszta konyharuhára öntjük, ledörzsöljük róla a felrepedt barna héjat, majd hűlni hagyjuk. Közben a sütőt visszakapcsoljuk 180 fokra, és egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
    2. A mogyorót 2 ek kivételével késes aprítógépben finomra őröljük. A vajat láboskában felolvasztjuk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, beledolgozzuk a mézet, és beleforgatjuk a darált mogyorót. A masszát evőkanállal egyenletesen a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre.
    3. A töltelékhez a túrót és a krémsajtot robotgép habverőjével simára keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és a maradék cukrot, majd a keményítőt és a kissé lehűlt kávét. Végül a formába töltjük, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 30-35 percig. A sütőből kivéve rácsra tesszük, és a formában hűlni hagyjuk egy éjszakát.
    4. Másnap a tortát óvatosan kiszedjük a formából, és megszórjuk a durvára aprított maradék mogyoróval, valamint porcukorral.

    15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

     

Megjegyzés

A tortát kis darabokra tépett friss rozmaringággal is díszítheted.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin