Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-szedres túrótorta

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 centis tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk, és cukorral megszórjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, és beleszitáljuk a cukor felét. A sárgáját a többi cukorral krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, 2 evőkanál citromlevet, a túrót és az étkezési keményítőt. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Elsimítjuk a formában a tészta felét, és elosztjuk rajta a gyümölcsök felét. Aztán jön a maradék tészta, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.

A mandulát forró serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A tortát kiemeljük a formából, az oldalára tapasztjuk a mandulát. A tetején elosztjuk a maradék gyümölcsöt.

Összekeverjük a tortabevonó zselét a 2 evőkanál cukorral és a csomagoláson jelzett mennyiségű vízzek, és állandó keverés mellett felforraljuk. Evőkanállal egyenletesen rácsorgatjuk a tortán lévő gyümölcsökre. Ha kész, a tortát hűvös helyre tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

A tejszínből kemény habot verünk, a tortaszeleteket habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss