Elkészítés: Olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és zellert (kislyukú sajtreszelőn reszeljük le). Addig dinszteljük, amíg a levét el nem forrja. Ezután hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval és oreganóval. Mikor a hús már kérges, felöntjük a 1/2 liter paradicsompürével és ugyanannyi vízzel. Ízlés szerint megcukrozzuk (kb. 2 evőkanál), beletesszük a babérlevelet, és lefedve, kis lángon főzzük kb. 1/2 órát.
Amíg a húsos szósz párolódig, kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
A szószba keverjük a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tésztát, és összeforgatjuk. Ki olajozott tepsibe halmozzuk, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük közepes hőmérsékleten.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre