Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mentás-halas lasagne

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • 2 nagy szelet tengeri halfilé (pl. lazac)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica (opcionális)
  • 9 db zöld lasagne lap (3 sorra elegendő)
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • friss mentalevelek
  • friss bazsalikomlevelek
  • 3 szelet citrom

Elkészítés

    1. A halszeleteket kevés olívaolajon a mentalevelekkel együtt megpirítjuk. Egy lábosban besamelmártást készítünk: a vajat felmelegítjük, keverés közben beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd apránként, folyamatos keverés közben, hozzáadjuk a tejet. Addig forraljuk, amíg tejszín sűrűségű lesz, és utána még pár percig főzzük.
    2. Egy lapos, négyszögletes sütőedényt kikenünk vajjal, alulra öntünk egy kevés mártást, majd rárakunk egy sor tésztalapot. Erre kerül egy, apró darabokra szedett halszelet, a spenót, és a kukorica fele egyenletesen eloszlatva (amit előtte felolvasztunk), a bazsalikomlevelek (6-8 db), a mentalevelek, a só, majd a mártás harmada. Majd újabb sor tészta, zöldségek, fűszer, és besamel. A tetejére ismét tésztalap és mártás kerül, végül ráreszeljük a sajtot, és a citromkarikákkal díszítjük. 
    3. 180 fokos sütőben 35-40 perc alattmegsütjük.

Megjegyzés

Tálaláskor parmezánnal is meg lehet szórni, és/vagy tejfölt kínálni hozzá. Jó étvágyat!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin