Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás rakott krumpli

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 db nagyobb burgonya
  • 4 + 2 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg tejföl
  • őrölt feketebors
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1/2 dl tej
  • petrezselyem
  • chiliszósz

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat és 4 tojást megfőzök, majd megpucolom.

    Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumplikarikák jönnek, majd megint kolbász. Közben fűszerezek, meglocsolom tejföllel. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsolom olajjal, tejföllel, fűszerezem.

    A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.

    30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.

    10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.

    Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin