Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás rizs gőzölt aprórépával és zellerchipsszel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A mazsolás rizshez:
  • 16 dkg rizs
  • 2 dkg vöröshagyma
  • fél csokor zöldpetrezselyem
  • 4 dkg mazsola
  • 12 db mini répa
  • 20 dkg zellergumó
  • 1 citrom
  • 1 dl tokaji szamorodni édes
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítés

Előkészítés: A rizst kiválogatjuk, megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, a petrezselymet leöblítjük, és csokorba kötjük. A mazsolát megmossuk. A sárgarépákat vékonyan meghámozzuk, ha elég gyengék, akkor csak megsikáljuk. A zellert megtisztítjuk, megmossuk, citrommal bedörzsöljük.
Elkészítés: Fazékba 1 liter vizet engedünk, tűzhelyre tesszük, belerakjuk a tisztított vöröshagymát, kevés sót és a csokorba kötött zöldpetrezselymet. Amikor felforr, beleszórjuk a rizst, és 10-12 perc alatt puhára főzzük. Amíg a rizs fő, a mazsolára öntjük a bort, és mérsékelt tűzön néhány percig forraljuk. A megfőtt rizst leszűrjük, (a hagymát és a petrezselymet eltávolítjuk) lecsepegtetjük, a vajat és a mazsolát hozzákeverjük, tálalásig melegen tartjuk. A sárgarépát forrásba lévő víz gőzében (a mérettől függően) 10-15 percig puhítjuk. Közvetlenül a sütés előtt vékonyan (1-2 mm) felszeleteljük a zellert, és 180 C-os olajban kisütjük. Ügyeljük arra, hogy az egyszerre sütött zeller mennyisége, legfeljebb negyede, harmada legyen az olaj mennyiségéhez képest.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 470 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek