Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mártogatós vendégváró

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kéksajtos mártogatóshoz:
  • 15 dkg kéksajt
  • 5 dl joghurt vagy tejföl
  • 1 csokor újhagyma vagy 2 fej lilahagyma
  • bors
  • A babpüréhez:
  • 2 doboz vörösbab
  • 1 pici lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál krémsajt
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • A paradicsomos salsához:
  • darabos paradicsom konzerv
  • 1 kis fej hagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1/2 cukkini
  • mexikói salsa fűszerkeverék
  • A mártogatáshoz:
  • szárzeller
  • répacsíkok
  • kenyérrudacskák
  • nachos chips

Elkészítés

    Elkészítés: A kéksajtos mártogatóshoz villával összetöröm a sajtot. Ha újhagymákat használok, akkor félbe, majd félcentis darabokra, ha lilahagymát, ennél apróbbra vágom, végül összekeverem a hozzávalókat.

    A babpüréhez aprítógépben finomra aprítom a hozzávalókat, utoljára hagyva a babot, amit kicsit durvára hagyok. Villával is össze lehet törni, de ilyenkor a hagymát leginkább reszeljük.

    A paradicsom os salsához olívaolajon megpirítom a hagymát, majd a picikére kockázott paprikát, azután a paradicsom mal összefőzöm. A miniatűr (1*1mm) kockákra vágott cukkini az utolsó pillanatban megy bele. Végül fűszerezem, majd kihűtöm.

    Tálakra rendezem a mártogatósokat, és mellé pakolom a nyers zöldségeket, kenyérféléket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin