A krumplikat egyenként felszúrjuk egy-egy nyársra, vagy hurkapálcikára, majd elkezdjük felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumpli spirál alakú lesz.
A margarint felolvasztjuk, és ecset segítségével lekenjük vele a krumplispirálokat.
A fűszereket összekeverjük, és minden oldalról megszórjuk vele a krumplit.
A burgonyát sütőtálcára helyezzük, a nyárssal együtt úgy, hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt aranybarna sütjük. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár bő olajban is, miután kivettük a sütőből.)
Kihúzzuk a nyársat, és melegen tálaljuk a krumplispirálokat, az ízlés szerint fűszerezett mártogatós szósszal.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fűszeres sült krumplispirál joghurtos mártogatóssal: