Elkészítés: A lisztet megsózzuk, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, ugyanígy járunk el a hámozatlan cukkinivel is, a paprikát pedig kis kockákra vágjuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a cukkinit, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, a paprikát, fűszerezzük, és 5 percig pároljuk fedő alatt, majd még 5 perc alatt elfőzzük a levét.
Egy piteformát kikenünk vajjal. A tésztát kör alakú lappá nyújtjuk úgy, hogy a formában pereme is legyen, majd belehelyezzük a sütőedénybe. Sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát.
Összekeverjük a krém hozzávalóit, beleforgatjuk a zöldségeket, majd a tésztára simítjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük, majd langyosan tálaljuk, de hidegen sem utolsó!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre