Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-meggyes tejbegríz

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Hajat feltűz (kopaszok lépéselőnyben), hosszas bújócskát játszik a *hagyjál békén* hangulatba esett darálóval, köténykét előkap és beindul.

Hozzávalókat kézközelbe készít, hideg vízzel kiöblít a tulipánmintás, másfél literes nyeles lábaskát, pár cseppet hagy az alján. Bele a tej, felforral, levesz a lángról, indít a kevergetéses műsorszámot. Bele a cukor, a darált mák, fel a lángra, és persze kevergetve felforral. Lángot vissza, kanalanként bele a dara, ami nagyon izgi tud lenni egy kézzel, közben a másikkal keverve. Aki hígabban kívánja, elégedjen meg 7-8 evőkanálnyi mennyiséggel, végül bele a meggy.

Némileg csapzottan keverget tovább a dara megpuhulásáig, az állag közben jólnevelten meg is sűrűsödik. Lángot lekapcs, meóz, ha kell, édesítővel beállít az áhított mértéket, kész.

Aki desszertezi, az hideg vízzel kiöblített tálkákba is oszthatja, etc., nálunk vacsira készült, hígabb lekvárral tálalva. A nem túl édes, pikáns ízű lekvárok, gyümölcsöntetek szuperül mennek hozzá. Melegen-hidegen (már ha marad) is igencsak javallott.

Megjegyzés

*Tejbedarát szeretnék vacsorára. Mit tegyek bele? Mindegy, amit te akarsz. Hümhüm, oké.* Ezzel a párbeszéddel indult a mai vacsielőzetes. Mire megleltem az elbódorgott darálót, készen állt a reci, az eredményt lásd fenn. A mák mennyisége így furán hathat, én egy adagot daráltattam le a depis kávédarálóval, azt mértem meg, nektek.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek