Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonéz házilag

Hozzávalók

  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dl olívaolaj
  • 2 tk porcukor
  • 2 mk mustár
  • 3 tk citromlé
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Habverő segítségével hozzákeverjük a sót, a borsot és a mustárt. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szobahőmérsékletű olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlét is.
    2. Megkóstoljuk, és szükség szerint tovább ízesítjük. 

    Majonéz >>> 

    MAJONÉZ HÁZILAG >>> 

    HÁZI MAJONÉZ (EXTRA) >>> 

Megjegyzés

Sokáig én is a boltban vettem a majonézt, de ha egyszer készítesz így házilag, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni! Fontos, hogy az olaj ne legyen túl hideg, amikor a majonézhez adjuk.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christinke
Nekem sárga lett, igaz én kézzel kevertem...De nem baj, így is finom lett...
Riccsmond
Üdv. Úgy csináltam meg ahogy le van írva, de sem ilyen színe nem lett sem pedig sárga sem. Tejfölt kell még belerakni hogy a színe olyan legyen mint a boltié, de ízre finomabb mint a bolti. Mondjuk lehet ez tejtermék kímélő, de tejföllel jobb lett :) Próbálja ki

Hasonló Receptek

Magazin