- Hozzávalók:
- 6 nagyobb fej gomba
- 6 db csirkemáj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
- A bundázáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorza
- A sütéshez:
- olaj
- A körethez:
- 1 bögre hosszúszemű rizs
- 1 bögre vegyes zöldségkeverék
- só
- rozmaring
- olaj

Elkészítés: A gombákat megpucoljuk, besózzuk, a májat (én lemosom) letöröljük, beleállítunk 1-1 darabot a gombákba, borsozzuk, fokhagymát reszelünk rá, majorannával beszórjuk és bepanírozzuk hagyományosan.
Magasabb edényben, bőséges olajban kisütjük.
A rizshez kevés olajon a zöldségeket megpiritjuk, majd a mosott rizst is megpirítjuk, fűszerezzük, sózzuk, és 2x-es mennyiségű forró vízzel felöntjük, pár percig forraljuk, majd fedő alatt kis lángon befejezzük a párolást.
Hozzászólások