Lusta lángos

default user icon
52 4.6/5

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1/2 liter tej
  • 1 kg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál só

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
    2. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra.
    3. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

Megjegyzés

A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Glancz Zsolt (módosítva: 3 hónappal ezelőtt)  3 hónappal ezelőtt
Semmi más nem kell? Cukor se kell a tejbe az élesztő mellé? Nos bekevertem fél liter langyos tejbe a 3dkg élesztőt de semmi se történt nem futott fel. Szerintem valami gáz van a recepttel mert furcsa hogy ennyi élesztő és tejben nem fut fel. Azért odaírhatta volna hogy kell a tejbe cukor hogy az élesztő felfusson.
doncaba 2 évvel ezelőtt
A legjobb lángos, könnyű, laza. Kókuszolajban sütve még jobb.
Márton Tamás 3 évvel ezelőtt
Kiprobáltam és öszintén szólva, én még az életben nem talákoztam még csak hasonloval sem, könnyü, lágy és nagyon finom, és egyáltalán nem olajos. Köszönöm ezentúl csak ezt a fajta lángost eszem meg:)
Máté Ferencné 3 évvel ezelőtt
A tojás csak nehezítené a tésztát. Hidd el njzsike, hogy sütés közben gyönyörű színt kap így is. Én tejföl helyett kefírt használok, ettől még könnyebb a tészta és nem is szívja meg magát.
Kiss Erzsébet 3 évvel ezelőtt
A sok kedvező hozzászólás meggyőző! Viszont érdekelne, hogy miért nincs benne tojás? Én azt nagyon hiányolom a tésztából így a leírás után. Nagyon sápadt lehet. Ha elkészítem, biztos, hogy teszek azt is bele, legfeljebb csak a sárgáját, hogy a tészta minőségét ne változtassa meg.
Csősz Anita 3 évvel ezelőtt
Egyszerűen imádjuk! :) Sokféle lángost ettem már életem során, mert nálunk nagy sláger, de eddig ez a legjobb. A burgonyás lángost nem igazán szeretem, mert nekem túl nehéz, olajos. Édesanyám mindig túl élesztősre csinálta a tésztát és azt sem szerettem igazán. Aztán jött ez... Mennyei! Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is. :)
Nemes Béláné 4 évvel ezelőtt
Miért szerepel a receptben kétszer is az 1 ek só?
Helga 4 évvel ezelőtt
Ez a legjobb langos recept amit eddig kiprobaltam. Csak annyit felejtett el a szerzo, hogy elso kelesztes UTAN erdemes a langost kiszaggatni, kicsit kihuzogatni es UGY MEGINT pihenni hagyni mielott kisuti az ember. Kozvetlen sutes elott tovabb huzogatni de akkor mar nem gyurni. Szuper konnyu langosok lesznek! .
Agardi Viktoria 5 évvel ezelőtt
En Amerikaban lakom es itt sehol sem lehet langost kapni, igy kenytelen vagyok hazilag kesziteni, ez alapjan a recept alapjan csinaltam es isteni lett! Koszonet erte! :-)
Pfeifer Krisztina 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, köszönöm a receptet! Már többször megcsináltam és a kedvencem lett.

Magazin