Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Michelin-csillagos séf érkezik Magyarországra! Íme Loic Villemin menüsora

Régi álmunk vált valóra! Hihetetlen nagy örömmel jelentjük, hogy a Globalista Konyha történetében először Franciaország felé vettük az irányt, és következő vacsoránk vendégséfje a Michelin-csillagos, fiatal és nagyon tehetséges  Loic Villemin.

Loic Villemin 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át a Michelin-csillagot. A Gault Millau 16,5 ponttal és 3 sapkával értékeli.

Restaurant Toya 2010-ben nyitotta meg kapuit a franciaországi Lotaringiában. Nevét a Sapporo-tól délre fekvő Shikotsu nemzeti parkban található Toya tóról kapta, melyet a halak bősége, a zöldségek, gyümölcsök állandóan változó választéka jellemez és tökéletesen tükrözi Loic gasztronómiai elképzeléseit. A családi éttermet körbeöleli a természet, a vendégek a körpanorámás étteremben élvezhetik a zöldet.

Loic a halak kivételével, amit közvetlenül egy halászhajóról vásárol, mindent a helyi termelőktől szerez be, beleértve a húsokat is. A menü az aktuális szezon és a piac kínálata alapján hetente változik. Loic elkötelezett híve a tradicionális technikáknak, így sok zöldséget, gyümölcsöt savanyít, erjeszt és eceteket készít. Szereti a meglepő, könnyű, letisztult ételeket és ételeibe előszeretettel csempész ázsiai alkotóelemeket.

Avantgárd, organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok. Most éppen egy belga, koreai és egy japán szakács segíti munkáját. A budapesti vacsorán Heiszler Olivér, a La Perle Noire és Szilvási Mihály a Laposa Borbirtok séfjei lesznek segítségére.

Időpont: 2017. március 29-30, 19:00
Helyszín: La Perle Noire (Budapest 1063, Andrássy út 111.)

Menü

Előételek

Ropogós csirkebőr
Gomba és quinoa
Burgonya blini, szivárványos pisztráng ikra, torma
Retek tortácska

Bor: Friss 2016 Olaszrizling

Főételek 

Languszta, széna, gabona risotto

Bor: KőKövön 2015 Furmint

Zöldséges fogás

Bor: Selection Juhfark 2015

Kacsa, csicsóka

Bor: Apukám Világa 2015 Olaszrizling

Desszert

Burgonya desszert, füstölt tojássárgája, tejkaramell, élesztő

Bor: Zeus 2015

Búcsúfalat

Élesztős macaron

A vacsora ára 25900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és a badacsonyi Laposa Borbirtok borsorát.

ELVETTEK EGY MICHELIN-CSILLAGOT MAGYARORSZÁGTÓL >>> 
A MICHELIN-CSILLAG NYOMÁBAN >>> 
OTTHAGYJA A MICHELIN-CSILLAGOS ONYX ÉTTERMET A BOCUSE D'OR-GYŐZTES SZÉLL TAMÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss